تابلو برق و معرفی آن :

تابلو برق و معرفی

تابلو برق و معرفی ویژگی های آن :

تابلو برق و معرفی ویژگی هایی که دارد شامل مواردی است که به اختصار درباره آن مطالبی را آورده اییم. سیستم برق رسانی شبکه های بسیار بزرگ و گسترده می باشد. در برگیرنده همه سیم ها و کابل برق های داخلی و بیرونی از ساختمان مسکونی و کارخانه ها و نیروگاه ها می باشند. علاوه بر سیم کشی سیستم های برق جهت توزیع و انتقال به تجهیزاتی دیگر نیز نیاز دارند. سیم کشی و این تجهیزات درون محفظه ای به نام تابلو برق قرار می گیرند.
قبل از استفاده از تابلو برق یا همان محفظه ها حوادثی مانند اتصالی کوتاه سبب آسیب مالی و جانی بسیاری به کاربران می شده است. چرا که به راحتی این سیستم ها در دسترس بودند و هیچ محافظتی نداشتند. با توجه به کیفیت و نوع ساخت تابلوهای برق باعث جلوگیری از ضررهای اقتصادی و محافظت از سلامتی مصرف کننده ها نیز می گردد.

تابلو برق و معرفی

تابلو برق و قطعات آن :

تابلو برق محفظه ای می باشد که تجهیزات برقی در درون آن قرار می گیرد. کنترل کردن برق ساختمان و دستگاه های صنعتی به عملکرد تجهیزات داخل تابلو وابستگی زیادی دارد. عدم وجود تابلو برق سبب آسیب رسیدن به انواع تجهیزات در مقابل باران و رطوبت و گرد و غبار و … می گردد. جهت ایجاد امنیت بیشتر و ممانعت از ایجاد این حوادث محفظه ای به نام تابلو برق در نظر گرفته شده است. قطعاتی مانند شینه و رله و تایمر و کنتاکتور و فیوز و سوییچ و ترانس و سیم و کابل و کلید برق در تابلو برق ها وجود دارند. هرکدام از این قطعات وظیفه ای مخصوص به خود را انجام می دهند. برای انتقال و توزیع ایمن انرژی الکتریکی وجود این تابلو برق ها ضروری است.

انواع تابلو برق ها از لحاظ ساختاری :

-تابلو برق metal enclosed:

این مدل دارای یک محفظه ای فلزی هستند که همه تجهیزات شامل ترانس های جریان و ولتاژ و لوازم اندازه گیری و شینه و کلیدها را درون خود جای می دهد.

-مدل metal clad :

این مدل زیر مجموعه metal enclosed هستند. ساختار این تابلوها به این شکل است که دارای محفظه ای مختلف به شکل جداگانه می باشد . و قطعات آن به شکل جداگانه از هم قرار می گیرند. دلیل این شکل از قرارگیری این است که در صورت ایجاد خطا در یکی از قطعات و محفظه ها بقیه قطعه ها نیز آسیب نبینند.

– تابلوی کشویی یا withdrawable :

این تابلو از ایمنی بیشتری برخوردار است و سرویس راحت تری دارد. جهت کنترل موتورها به این دلیل از تابلو برق کشویی استفاده می گردد.

-رک :

این تابلوها به صورت قفسه ساخته می گردند. به این دلیل آن را از نوع رک می دانند. دارای درب شیشه ای هستند که متحرک است و دلیل قیمت بالای آن است. در تابلو برق swing پشت تجهیزات را می توان دید که برای راحتی آن ها این حالت بسیار مفید است.

انواع تابلو برق ها از نظر محل نصب :

محلی که تابلو برق صنعتی نصب می شود از مهم ترین فاکتورهای تاثیر گذار بر کارایی تابلو برق است. حتی بر نحوه ساخت تابلو برق هم اثر می گذارد. از نظر محل نصب تابلو ها به دو دسته تقسیم می گردند :

-تابلو برق داخلی یا indoor :

در محیط های بسته مانند سالن ها و سوله ها و کارگاه ها این مدل نصب می گردد. و کاربردهای زیادی در اینجاها دارا هستند.

-تابلوی فضای باز یا outdoor:

این تابلوها به شکلی خاص طراحی شده اند. و جهت نصب در محیط باز استفاده می شوند.

تابلوها از نظر ولتاژی :

-تابلوی ولتاژ پایین یا lv
-ولتاژ متوسط یا mv
-تابلو برق ولتاژ قوی یا hv

تجهیزات تابلو برق صنعتی :

1- کنتاکتور :

وظیفه قطع و وصل جریان به الکتروموتور را کنتاکتور انجام می دهد. برای کنترل یک موتور سه فاز از راه دور نیاز به رله با کلید اتصال قوی داریم تا بتوان فشار جریان موتور را در حالت ایمن هدایت نماید . در صورت مشکلاتی مانند افت ولتاژ و جابه جایی فاز و عدم تقارن ولتاژ سه فاز و یا قطعی یکی از فازها اجازه روشن شدن توسط کنترل فاز به تابلوها داده نمی شود. به این منظور از تیغه باز آن در مدار برای استارت نمودن تابلو استفاده می شود. یک کنتاکت بسته نیز روی آن وجود دارد که آن را به یک بیزر می توان متصل نمود تا دلیل خاموش شدن و روشن شدن برق را به اپراتور اعلام کند.

2-بی متال
3-فیوز
4-کلید مینیاتوری mcb
5-کلید حرارتی mpcb
6-کلید کامپکت mccb
7-کلید rcdیا کلید محافظ جان
از تجهیزات دیگر این تابلوها هستند.

تابلو برق و معرفی

شرکت آروند آویژه پارسیان در زمینه سرویس و نگهداری از یو پی اس های mge و apc و تابلوهای برق خدمات جامعی را ارائه می دهد. در صورت نیاز به مشاوره با ما تماس حاصل نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Verified by MonsterInsights