یو پی اس apc و شرح اینرو کولینگ :
یو پی اس apc و شرح اینرو کولینگ را در اینجا آورده اییم. شرکت apc از معروف ترین تولید کننده های یو پی اس در جهان می باشد. که علاوه بر تولید یو پی اس به تولید باتری و رک های هوشمند برای دیتاسنترها و تجهیزات خنک کننده برای مراکز داده نیز می پردازد. در ماه سوم سال 1981 این شرکت توسط سه فرد که از دانشگاه ماساچوست در رشته الکترونیک و برق فارق التحصیل شده بودند تاسیس گردیده است.
کاربرد یو پی اس apc:
استفاده کردن از یک نیروی پشتیبان مانند یو پی اس سبب می شود تا بر مشکلات ناشی از برق شهری از تجهیزات الکتریکی محافظت گردد. و از تخریب و یا از دست دادن اطلاعات ممانعت به عمل می آورد. با توجه به وجود روش های کم هزینه و بسیار زیاد برای تامین سطحی از حفاظت در برابر مشکلات برق شهری که برای تجهیزات می توان در نظر گرفت و به کار برد. هیچ کدام از آنها مانند استفاده از یو پی اس در قبال مشکلات برقی حفاظت ایجاد نمی نماید. زمانی یو پی اس را به عنوان سیستمی گران تلقی می کردند. اما امروزه با توجه به گران شدن تجهیزات الکتریکی و بالا بودن قیمت سخت افزاری و اطلاعات و داده های آنها هزینه تامین و استفاده از یو پی اس بسیار باصرفه تر و ارزان تر می باشد.
بخش های اصلی apc ups:
- -یکسوکننده یا رکتیفایر
- -باتری
- -اینورتر یا معکوس کننده
رکتیفایر :
جهت تبدیل ac یا جریان متناوب به جریان مستقیم یا دی سی از رکتیفایر استفاده می شود. از جمله یکسوکننده ها باتری ها هستند که تولید مستقیم برق را انجام می دهند. وجود یک دیود در یکسوکننده برای تغییر ای سی به dc نیاز است. در هنگام وجود برق متناوب یو پی اس به شارژ باتری می پردازد. و به شکلی مستقیم این شارژ انجام می شود. اجزای اصلی یکسوکننده یا رکتیفایرها دیود و خازن ها هستند که تبدیل برق متناوب به مستقیم بوسیله آنها صورت می پذیرد.
باتری :
باتری برای ذخیره انرژی استفاده می شود. اندازه و شکل های باتری ها متفاوت است. ممکن است به اینورتر برای چند ثانیه تا چند ساعت اتصال پیدا کنند. باتری در یو پی اس از چند آمپر تا چند هزار آمپر ولتاژ را از خود عبور می دهند. قدرت ذخیره برق در یو پی اس تنها توسط باتری است. در زمان قطعی برق این باتری ها هستند که وظیفه انتقال برق به تجهیزات را بر عهده دارند. در شرایط قطعی برق کارایی و عملکرد یک سیستم توسط این بخش تعیین می شود.
اینورتر :
جهت تبدیل برق مستقیم به متناوب بایستی از اینورتر استفاده کرد. به بیانی دیگر اینورتر وسیله ای است که به عنوان یک مولد انرژی خورشیدی یا منبع جریان مستقیم باتری است که آن را به منبع تغذیه متناوب متناسب جهت لوازم خانگی تبدیل می نماید. اینورتر و یکسو کننده دارای عملکردی متفاوت با یکدیگر هستند.
سیستم خنک کننده :
خنک کننده دیتاسنتر تجهیزاتی است که جهت کنترل رطوبت و دما و بعضی اوقات ایجاد فشار مثبت هوا در مراکز داده استفاده می شود. با توجه به محل نصب و توپولوژی و نوع مرکز داده اشکال متفاوتی از آن دیده می شود. که inrowو inroom انواعی از آن است.
سیستم خنک کننده اینرو :
این سیستم در کنار رک های تجهیزات قرار می گیرند. از پشت رک هوای گرمی ایجاد می شود و توسط این نوع به بخش جلویی رک انتقال داده می شودو خنک می گردد.
با توجه به عدم فاصله بین این سیستم ها و رک ها و همینطور به علت پوشش دهی هوای خنک دمیده شده در تمام فضای رک تهویه بهتری صورت می گیرد و امکان خنک کردن رک با دانسیته حرارتی بالایی وجود دارد. فرآیند سرمایشی تا حد زیادی بهتر می گردد.
انواع خنک کننده inrow:
-سیستم اینرو آبی :
آب در چیلر در این مدل سرد می شود. بعد از خروج از چیلر آب به دمای حدود 10 درجه ای می رسد. در کویل های آبی تجهیزات خنک کننده اینرو این آب سرد با پمپ ها وارد اتاق سرور می شوند. در زمان عبور هوای گرم درون اتاق سرور از روی این کویل ها کاملا خنک می گردند. به سمت سرور می رود. تا تجهیزات it را خنک کند. چیلر این آبی که گرم است را دوباره دریافت نموده و سرد کرده و چرخه ادامه می یابد.
-سیستم خنک کننده اینرو گازی :
سیستم گازی اینرو دارای قابلیت تنظیم دمای 18 تا 30 درجه برای خنک سازی سرورها می باشد. خنک کننده inrow دارای کنترل از راه دور و مانیتورینگ می باشد. و تمامی قطعات آن قابلیت تعویضی دارند. از یک کندانسور هرکدام از سیستم ها تغذیه می شوند و مابین رک ها قرار دارند. و با هدایت هوای سرد به جلو سبب تعدیل دمای هوا رک های ردیف مقابل می شوند. اینرو سرمای تولیدی را به جلو و داخل راهروی سرد هدایت می نماید. این نوع استهلاک کمی دارد و اگر به درستی حفاظت شود سالهای بسیاری کار می کند.
شرکت آروند آویژه پارسیان در زمینه سرویس و نگهداری از یو پی اس های apc و mge خدمات بسیار جامعی را ارائه می دهد. در صورت نیاز به مشاوره با متخصصین ما تماس حاصل نمایید.