کرست فکتور و سرویس apc :
کرست فکتور و سرویس apc یو پی اس به شکل ذیل است. از معروف ترین و مشهورترین تولید کننده ها در زمینه یو پی اس و باتری آن و رک هوشمند جهت مراکز داده و تجهیزات خنک کننده برای دیتا سنترها APC می باشد. توسط سه کارشناس که در رشته الکترونیک و برق از دانشگاه ماساچوست فارق شده بودند. در سال 1981 این شرکت تاسیس گردید. تمرکز شرکت APC برروی حفاظت از انرژی معطوف بوده است. در سال 1984 اولین یو پی اس وارد بازار گردید. UPS از بیشترین محصولاتی است که در توان های مختلفی توسط این شرکت تولید شده است.
-باتری UPS:
بدون وجود باتری یو پی اس ها قادر به فعالیت نیستند. تامین انرژی جهت بک آپ تجهیزات در هنگام قطع برق از اصلی ترین نقش باتری است. در هنگام وجود جریان برق شارژ باتری ها انجام می گیرد و در زمان قطعی برق انرژی لازمه برای تجهیزات را فراهم می نماید. در دی سی باتری ها نقش خازن را ایفا می کنند. که تثبیت کننده ولتاژ است. یو پی اس به این دلیل بدون باتری کار نمی کند.
APC UPS و بخش های اصلی آن :
یو پی اس منبع تغذیه ای بی وقفه است که از تعداد زیادی از قطعات الکترونیکی با ابعاد و توان مختلفی تشکیل یافته است. طول عمر هریک از اجزای یو پی اس متفاوت است. دارای عملکردی متوالی و هماهنگ با یکدیگر است. که سبب کارکرد صحیح یو پی اس می گردد. در عملکرد یو پی اس بخش های اصلی آن دارای نقشی بسیار مهم هستند. که شامل موارد زیر می باشند.
- -رکتیفایر
- -اینورتر
- -بردکنترل
- –برد شارژر که در یو پی اس باتری خارجی است.
- -باتری در یو پی اس باتری داخلی
- -اسکت فلزی
- –نمایشگر
- -کلیدها
رکتیفایر یا یکسو کننده :
تبدیل جریان AC یا متناوب به جریان مستقیم یا DC بر عهده این بخش است. رکتیفایر در یو پی اس های آفلاین وجود ندارد. و شارژر برای شارژ باتری ها استفاده می گردد. در یو پی اس های آنلاین عمل شارژ باتری ها را رکتیفایر انجام می دهد. و در آنلاین یو پی اس ها به عنوان شارژر شناخته می شود.
UPS و رکتیفایر در بعضی از یو پی اس های آنلاین از یکدیگر جدا هستند. و تبادل انرژی لازمه خروجی توسط رکتیفایر انجام می شود. شارژر باتری ها نیز جدا است. افزایش قابلیت اطمینان یو پی اس با جدابودن شارژر و رکتیفایر انجام می گردد.
کرست فکتور در یو پی اس :
دانستن کرست فکتور در یو پی اس بسیار الزامی است. برای آنکه به ضرورت آن پی ببریم مثالی را می اوریم. ولتاژ خروجی در یو پی اس ها معمولا بوسیله سوییچینگ قطعه های نیمه هادی ایجاد می شود. که این قطعات به جریان عبوری از خود دارای حساسیت می باشند. در صورتیکه بار برای جریانی یک آمپر باشد. اما کرست فاکتور جریان بار یکبار 3 و بار دیگر 6 باشد. اما از قطعات نیمه هادی خروجی یو پی اس پیک جریان یکبار 3 و دفعه دیگر 6 آمپر است. در حالیکه پیک جریان از ناحیه تحمل قطعه های نیمه هادی بیشتر باشد سبب سوختن آنها می شود. به این دلیل است که دانستن کرست فاکتور و مفهوم ان در یو پی اس اهمیت دارد.
crest factor:
میزان نسبت پیک یا قله در یک شکل موج به میزان موثر rms آن گفته می شود و بیان کننده فرم و قله شکل موج است. میزان کرست فکتور یا نسبت مقدار پیک به اندازه موثر 1.414 می باشد. به علت وجود بارهای غیرخطی و منبع مختلف تولید هارمونیک در بارهای متفاوت شکل موج ها الزاما سینوسی نمی باشد. اگر حتی یک ولتاژ سینوسی به بار غیر خطی اعمال گردد جریان کشیده شده از یو پی اس غیر سینوسی است.
مقدار rms مستقل از پیک شکل موج است. به بیانی دیگر rms دو شکل موج ممکن است با هم برابر گردند ولی میزان پیک آنها یکی نباشد. آر ام اس بسیار از crest factor آشناتر است. در نظر بگیرید اطلاعات rms و کرست فاکتور و جریان را داشته. به کمک کرست فکتور حسی از مقدار پیک شکل موج را می توانیم به دست آوریم.
شرکت آروند آویژه پارسیان در زمینه سرویس و نگهداری از یو پی اس های APC و MGE و هووآوی دارای خدمات بسیار جامعی می باشد. همچنین در تامین تجهیزات جانبی نیز فعالیت گشترده ای دارد. در صورت نیاز به مشاوره با متخصصان ما تماس حاصل نمایید.