تابلو برق کم ولتاژ:
تابلو برق کم ولتاژ بر اساس IEC 60947، با ولتاژ 1000 ولت و 1500 ولت به عنوان تابلو برق کم ولتاژ (LV) نامیده می شود.
اصطلاح تابلو برق یک عبارت کلی است. که شامل دامنه گسترده ای از قطع کننده های مدار. سوئیچ ها، کلیدهای فیوز، جدا کننده های بدون بار، فیوزهای HRC. قطع کننده های مدار سیستم اتصال نشت زمین (ELCBS) ، قطع کننده های مدار مینیاتوری (MCBS). و قطع کننده های مدار قاب بندی شده (MCCBS)، و غیره می باشد.
ترکیب شبکه ای که در تابلوهای توزیع LV وجود دارد. در شکل زیر نشان داده شده است. که ترکیبی از تابلو مرکز کنترل قدرت وتابلو مرکز کنترل موتور یا تابلوهای توزیع بار شامل تابلوهای توزیع برق است.
شبکه ورودی / تنظیم ولتاژ ورودی / توزیع ، به طور کلی بستگی به ظرفیت منبع و توزیع مراکز بار دارد.
شبکه توزیع کم ولتاژ متعارف
ویژگی ها و خصوصیات دستگاه های کنترل و حفاظت بار بر اساس مکان ها متفاوت است. اغلب سیستم هایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. و در آموزش مونتاژ تابلو برق تدریس می شود در زیر شرح داده شده است.
ورودی متعارف
دستگاه های مورد استفاده در ورودی باید امکانات زیر را دارا باشند:
- سوئیچینگ و حمل جریان نرمال (معمولا بالاتر از 1200 آمپر ).
- تحمل جریان های غیر طبیعی برای مدت کوتاه به منظور اجازه دادن به دستگاه های پایین دست برای عمل کردن.
- قطع حداکثر مقدار جریان خطای به وجود آمده در سیستم.
- اطمینان از ایمنی پرسنل عامل.
- ارتباط با تجهیزات پایین دست.
- امکان نگهداری آسان.
در گذشته، قطع کننده های مدار روغنی (OCBS)، فیوز های مجزا با قابلیت اتصال مجدد و قطع کننده های مدار هوایی (ACBs) به طور معمول در دستگاه ها استفاده می شد.
با این حال، ACB به عنوان دستگاهی ایده آل برای ورودی از نظر ایمنی، قابلیت اطمینان و نیازهای تعمیر و نگهداری سیستم مورد تایید قرار گرفته است.
این اساسا به دلیل ویژگی های مختلف آن مانند. مکانیزم قابل اعتماد در ساخت سریع و قدرت شکستن سریع انرژی ذخیره شده، ایمنی قفل / نشانگر، سهولت نگهداری و توانایی آن برای مقاومت در برابر جریان های معیوب برای مدت زمان مشخص (1-3 ثانیه) وهمچنین اجازه دادن به دستگاه فیدر(تغذیه کننده) برای جداسازی انشعاب معیوب شبکه و اطمینان از انتقال به بخش های سالم است.
تنظیم ولتاژ ورودی متعارف
دستگاه هایی که به عنوان بخش هایی از یک تنظیم ولتاژ ورودی نصب می شوند باید دارای ویژگی های زیر باشند:
- توانایی صرفه جویی بدون آسیب رساندن به حفاظت و ایمنی
- توانایی مقاومت در برابر جریان های غیر طبیعی؛ و
- از آنجایی که قسمت محدودی از شبکه را پوشش می دهد، نیاز به تعداد نسبتا کمی از ارتباطات با لوازم جانبی را نشان دهنده است.
واحدهای ACB و سوئیچ فیوز (SFUS)، به صورت گسترده ، به عنوان تنظیم ولتاژ ورودی به همراه دستگاه های مدرن مانند MCCBs مورد استفاده قرار می گیرند.
حفاظت فیدر( تغذیه کننده) متعارف
حفاظت فیدر ،تمام مرکز بارها مانند مراکز کنترل موتور، تابلوهای برق و مراکز بار صنعتی را پوشش می دهد.
انتخاب دستگاه حفاظت فیدر براساس مراکز بارگذاری فیدر متداول در زیر شرح داده شده است.
-
کنترل موتور
فیدر موتور باید علاوه بر کنترل سوئیچینگ نرمال در برابر موارد احتمالی زیر محافظت شود:
- مدار کوتاه
- جریان بیش از حد تا وضعیت روتور قفل شده؛ و
- تک فاز بودن .
-
کنترل بار صنعتی دیگر
بارها مانند کوره، آماده کردن و آبکاری با فلز گداخته در این دسته قرار می گیرند و فیدر ها باید در برابر جریان بیش از حد معیوب محافظت شوند.
در حال حاضر MCCBS و SFUS معمولا برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرند.
-
کنترل بار برق / خانگی
الزامات کنترل بار خانگی مشابه موارد دیگر در کنترل بار صنعتی با افزودن حفاظت جریان سیستم اتصال نشت زمین به منظور کاهش هر گونه آسیب به زندگی و اموال است که می تواند ناشی از نشت مضر جریان الکتریکی و آتش سوزی باشد.
در سیستم توزیع قدرت کم ولتاژ ، دستگاه های الکتریکی در برابر بارهای بیش از حد یا مدارهای کوتاه توسط فیوزها یا قطع کننده های مدار محافظت می شوند.
با این حال، هنگامی که خطا در دستگاه رخ دهد، اپراتور انسان به درستی محافظت نمی شود. از این رو نیاز به ELCBS با عملکرد سریع بر روی جریانهایی با نشت کم افزایش می یابد.
این دستگاه که جریان نشت را تا 100 میلی آمپر تشخیص می دهد و قادر به قطع تجهیزات در کمتر از 100 میلی ثانیه است، قطع کننده مدار سیستم اتصال نشتی زمین ELCB نامیده می شود.
دو نوع از ELCBS بسته به پارامترهایی که باید شناسایی شوند ، مورد استفاده قرار می گیرند:
- ELCB که با ولتاژ عمل می کند.
- ELCB که با جریان عمل می کند
شرکت آروند آویژه پارسیان در زمینه خدمات تابلوی برق کم ولتاژ فعالیت بسیار خوبی را ارائه می دهد و شما عزیزان برای دریافت مشاوره در این حیطه می توانید با متخصصان ما در ارتباط باشید.