یو پی اس apc و نگهداری آن چگونه است :
یو پی اس apc و نگهداری از آن دارای شرایطی است که بایستی توسط افراد حرفه ای صورت پذیرد. ups به معنای منبع تغذیه بی وقفه می باشد. تامین برق وسایل برقی اتصال یافته به آن از جمله وظایف یو پی اس است. که توسط انرژی ذخیره شده در باتری ها این برق را تامین می کند. یو پی اس به برق شهر اتصال دارد و در این زمان باتری های خود را شارژ می نماید.
در هنگام قطع برق شهر برای روشن ماندن تجهیزات از برق باتری استفاده می نماید. به عبارتی دیگر یو پی اس در زمان قطع برق شهر بدون اینکه لحظه ای تجهیزات خاموش شوند از برق ذخیره شده در باتری استفاده می کند و آن را وارد مدار می کند و از آسیب رساندن و خاموشی وسایل و تجهیزات جلوگیری می کند.
نحوه کار ups:
یو پی اس ها با باتری ها کار می کنند و در هنگام متصل بودن به برق شهر باتری ها را شارژ می کند. برق باتری را در هنگام قطع برق شهر وارد مدار می کند و اینگونه سبب تامین برق می گردد. از قابلیت هایی که یک یو پی اس دارد این است که علاوه بر تامین برق در زمان قطع برق از ایجاد تغییرات ولتاژی و نویز نیز جلوگیری می نماید. در هنگام افت شدید برق و یا ایجاد رعد و برق که همان افزایش شدید ولتاژ است یو پی اس از آسیب دیدن تجهیزات اتصالی به خود ممانعت به عمل می آورد.
عوامل تاثیرگذار در طول عمر باتری یک ups:
1-دمای محیط اطراف
از جمله عوامل مهم در ظرفیت و طول عمر باتری ها دما می باشد. دمای محیط باتری ها نبایست بالای 20 تا 30 درجه باشد. همچنین باتری نباید در مجاورت نور خورشید و در مکان بسته قرار گیرد. استفاده از باتری های نیکل کادمیوم در زمان تغییرات دما یا به عبارتی دماهای خیلی پایین یا خیلی بالا می باشد. هنگامی که تغییرات دمایی زیاد نیست استفاده کردن از باتری سرب اسیدی بسیار مقرون به صرفه است. چرا که در مقایسه با باتری نیکل کادمیوم ده تا 15 برابر قیمت کمتری دارد.
اما در مقابل هم عمر کمتری را دارا می باشد. طول عمر باتری یو پی اس و خود یو پی اس در صورت قرار دادن هر وسیله روی یو پی اس کاهش پیدا می کند. چرا که این عمل سبب ایجاد اختلال در تبادلات cpu با محیط اطراف می گردد. عدم وجود گرد و غبار در محیط نصب یو پی اس از موارد مهم دیگر است. چرا که تبادلات حرارتی را دچار اختلال می کند. و سبب کاهش طول عمر می شود.
2-عمق دشارژ و دفعات شارژ کردن باتری:
در کاتالوگ هر باتری تعداد سیکل های شارژ آن است. عمر باتری با شارژ و دشارژ کردن آن کم می شود و در نهایت سبب کاهش نتیجه دهی و کارایی آن می گردد.
depth of discharge یا DOD پارامتری است که در افزایش و کاهش عمر باتری تاثیرگذار می باشد. هرچقدر دفعات و عمق دشارژ بیشتر باشد. عمر باتری کاهش می یابد. درصد دشارژ شدن باتری را DOD می نامند. به طور میانگین عمر باتری یک تا دو سال می باشد. اگر میزان عمق دشارژ 80 باشد عمر باتری به 6 ماه کمتر می شود و کاهش می یابد. عمر باتری در صورت کاهش DOD زیاد می شود.
شرکت آروند آویژه پارسیان در زمینه سرویس و نگهداری از یو پی اس های MGE و APC خدمات بسیار جامعی را ارائه می دهد. در صورت نیاز به مشاوره با متخصصان ما تماس حاصل نمایید و از اطلاعاتی کامل بهره مند گردید.