عملکرد کلید مینیاتوری و ساختمان آن :
عملکرد کلید مینیاتوری بسیار مهم می باشد. تا این توانایی را داشته باشد که خواسته های مورد نظر را تامین نماید. به وسیله ای حفاظتی که قطع کننده جریان می باشد. و در برابر اضافه بار و اضافه جریان مدارالکتریکی را حفاظت می نماید کلید مینیاتوری می گویند.نسبت به اضافه بار و اضافه جریان بسیار حساس هستند و سریعا عکس العمل نشان می دهند و سبب قطع برق می شوند.
نحوه فعالیت کلیدهای مینیاتوری :
برای تشخیص اتصال کوتاه و اضافه بار این کلیدها دو عملکرد متفاوت به نام تی پارت و سی پارت را دارا هستند. که به شکل حرارتی و مغناطیسی در مقابل اضافه بار و اتصال کوتاه حفاظت می نماید.
ساختمان و اجزای کلیدهای miniatori:
1- ترمینال ورودی
2- تی پارت یا حفاظت حرارتی
3-جرقه گیر
4-سی پارت یا محافظ الکترومغناطیسی
5-اهرم
6-اهرم قطع و وصل کننده
7- ترمینال خروجی
8-نگهدارنده din
9-پیچ کالیبره
انواع کلیدها از لحاظ کاربرد :
-کلیدهای تیپ بی که جهت روشنایی هستند.
-تیپ سی که جهت امور موتوری به کار می رود.
-تیپ d جهت ترانسفورماتوری
مدل k که برای قدرت است
و نوع z که بسیار حساس می باشد.
موارد مهم در هنگام خرید کلیدهای مینیاتوری :
تقسیم بندی کلیدها متفاوت می باشد. بر حسب سرعت قطع و تعداد پلان ها این تقسیم بندی صورت می گیرد.براساس نوع کاربرد و حفاظت نوع لید مورد نظر انتخاب می شود.که سبب ایجاد حفاظت علاوه بر قطع جریان های ناخواسته نیز می شود. در صورت عدم استفاده از اینها خسارات مالی و جانی زیادی برای افراد ایجاد می گردد.
مکانیزم تی پارت یا حفاظت برابر اضافه بار :
اضافه بار در زمانی که از چندین وسیله الکتریکی استفاده می شود ایجاد می گردد.به دلیل موازی وصل شدن لوازم به یکدیگر این اتفاق میفتد. در زمان اضافه بار جریان بیشتری از جریان نامی از mcb می گذرد. قفل مکانیکی در زمان اضافه بار آزاد می شود چرا که نوار فلزی موجود در بخش تی پارت منحرف شده است و سبب این مهم می شود. مکانیزم اهرم با آزاد شدن قفل مکانیکی عمل می کند و سبب خاموشی مینیاتوری می گردد. اینگونه این کلیدها سبب حفاظت در برابر اضافه بار می شوند.
شرکت آروند آویژه پارسیان در زمینه سرویس و نگهداری یو پی اس و تعمیرات آن و تابلو برق ها و لوازم جانبی خدمات جامعی را ارائه می دهد در صورت نیاز به مشاوره با متخصصان ما تماس حاصل نمایید.